Кіріспе бөлімі

«Hyundai Auto Kazakhstan» ЖШС, сондай-ақ оның еншілес ұйымдары (бұдан әрі – Hyundai Auto Kazakhstan немесе біз) Сіздің жеке өмірге қол сұғылмаушылық құқығыңызға үлкен құрметпен қарайды және Сіздің Дербес ақпаратыңызды қорғауға қатысты міндеттемелерді толық жауапкершілікпен қабылдайды. Біз Сіздің Дербес ақпаратыңыздың қауіпсіздігін қамтамасыз ету мақсатында барлық заңды құралдар мен шараларды қолданатынымызға кепілдік береміз және оны осы Құпиялылық саясатында (бұдан әрі – Саясат) көзделген мақсаттарда пайдаланатынымыз туралы мәлімдейміз.

Сіз туралы ақпаратты жинау және пайдалану процесі делдалдарды пайдаланбай, мүмкіндігінше ашық түрде ұйымдастырылуы керек екеніне сенімдіміз. Осы Саясат Дербес деректерді қалай жинайтынымызды, пайдаланатынымызды және қалай беретінімізді түсіндіреді (осы Саясатта келтірілген анықтамаға сәйкес).

Осы Саясат — Интернет желісінде hyundai.com мекенжайы бойынша орналасқан және/немесе қолжетімді Пайдаланушы келісімінің (бұдан әрі — «Келісім»), сондай-ақ Сізбен жасалған басқа да шарттардың (соның ішінде өтінімдер, тапсырыс-жүктелімдер, келісімдер және т.б. нысанында) немесе Сізбен жасалуы мүмкін шарттардың ажырамас бөлігі екенін есте ұстаған жөн.

Осы сайттың, сондай-ақ Hyundai Auto Kazakhstan басқа да сайттарының қызметтерін пайдалана отырып, Сіз Саясатпен өз келісіміңізді білдіресіз және өз еркіңіз бен өз мүдделеріңіз бойынша Дербес ақпаратты өңдеудің мынадай тәсілдеріне жазбаша келісім бересіз: автоматтандыру құралдарын пайдалана отырып немесе өз қалауыңыз бойынша осындай құралдарды пайдаланбай, осы Саясатта белгіленген мақсаттарда жинау, жазу, жүйелеу, сақтау, нақтылау (жаңарту, өзгерту), шығарып алу, пайдалану, беру (тарату, ұсыну, қол жеткізу), иесіздендіру, бұғаттау, жою. Құпиялылық саясатының шарттарымен келіспеген жағдайда Сіз HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN сайттарын пайдалануды тоқтатуыңыз керек.

1. Терминдер мен анықтамалар

Қалай, не үшін және қандай Дербес ақпарат жиналатынын, пайдаланылатынын және сақталатынын түсінуді жеңілдету үшін, сондай-ақ Саясатта қолданылатын кейбір терминдерді түсіну үшін біз оларды төменде келтірілген жеке кестеге жинадық.

2. Дербес ақпаратты жинау мақсаттары

2.1. Дербес деректер келесі мақсаттарда жиналады және пайдаланылады:

  • Сайтты пайдалану кезінде, сондай-ақ мәмілелер, өтінімдер, тапсырыс-жүктелімдер жасау мақсатында Пайдаланушыны сәйкестендіру;
  • Сіздің алдыңызда өзіміздің шарттық міндеттемелерімізді орындау; Пайдаланушыға Сайт ресурстарына (қызметтеріне) қол жеткізуді ұсыну; 
  • Телефон қоңырауын қоса алғанда, Пайдаланушымен кері байланыс орнату, хабарламаларды (оның ішінде, бірақ онымен шектелмей, SMS, WhatsApp, Telegram және басқалар арқылы), Сайтты пайдалануға қатысты сұрау салуларды жіберу, қызметтер көрсету, Пайдаланушыдан сұрау салулар мен өтінімдерді өңдеу, HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN науқандары мен басқа да қызметтері туралы жарнамалық ақпаратты жіберу;
  • Қауіпсіздікті қамтамасыз ету, алаяқтықтың алдын алу үшін Пайдаланушының орналасқан жерін анықтау;
  • Пайдаланушыға берілген дербес деректердің дәлдігі мен толықтығын растау;
  • Пайдаланушыға Сайтты пайдалануға байланысты проблемалар туындаған кезде тиімді клиенттік және техникалық қолдау көрсету;
  • Пайдаланушыға қызметтердің жаңартуларын, арнайы ұсыныстарды, бағалар туралы ақпаратты, жаңалықтар жіберілімін және HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN атынан немесе HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN серіктестерінің атынан өзге де мәліметтерді ұсыну. HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN компаниясының жарнамалық қызметін жүзеге асыру, оның ішінде үшінші тұлғаларды тарту арқылы;
  • Өнімдерді, жаңартуларды және қызметтерді алу мақсатында Пайдаланушыға HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN серіктестерінің сайттарына немесе сервистеріне қол жеткізуді ұсыну;
  • Біз өткізетін тауарлардың, көрсетілетін қызметтердің, ұсынылатын жұмыстардың сапасын жақсарту, жаңа Сервистерді әзірлеу;
  • Иесіздендірілген деректер негізінде статистикалық және өзге де зерттеулер жүргізу;
  • Біздің компанияларымыздың қызметін талдау және оларды басқару, маркетингтік зерттеулер, аудит, жаңа өнімдерді әзірлеу, біздің жұмысымызды жетілдіру, біздің тауарларымыз бен қызметтерімізді/жұмыстарымызды жақсарту, біздің жарнамалық науқандарымызды пайдалану үрдістерін анықтау, олардың тиімділігін анықтау, сондай-ақ Пайдаланушылардың қанағаттанушылық дәрежесін бағалау және оларға қолдау көрсету сияқты біздің қызметіміздің түрлерін жүзеге асыру үшін.

3. Дербес деректердің тізбесі

3.1. Біз мынадай ақпаратты жинаймыз:

  • Сіз бізге келген кезде Сайттың бағдарламалық жасақтамасымен автоматты түрде жиналатын техникалық ақпаратты;
  • Тиісті нысанды толтыру кезінде өзіңіз ұсынатын Дербес ақпаратты немесе HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN Пайдаланушымен тікелей байланыста болған кезде немесе Пайдаланушы әлеуметтік желілерді пайдаланған кезде алатын ақпаратты;
  • Басқа ақпаратты Сіз өз қалауыңыз бойынша ұсынасыз.

3.2. Техникалық ақпарат.

Сіз сайтқа, Сайт әкімшілігіне кірген кезде серверді тіркеудің стандартты журналдарынан (server logs) алынған ақпарат автоматты түрде қолжетімді болады, атап айтқанда:

  • Сіздің компьютеріңіздің (немесе Интернетке кіру үшін пайдаланылатын болса, прокси-сервердің) P-мекенжайы;
  • Интернет-провайдердің аты;
  • Доменнің аты;
  • браузер және операциялық жүйе түрі;
  • Сіз сол арқылы Сайтқа кірген сайт/әлеуметтік желілердегі парақшалар туралы ақпарат;
  • Сіз кіретін Сайт беттері туралы ақпарат;
  • Бұл кірудің күні мен уақыты, файлдар.

3.3. Бұл ақпаратты біз Сайтқа кіру белсенділігін талдау үшін біріктірілген (иесіздендірілген) түрде талдаймыз және оны жақсарту және дамыту бойынша ұсыныстар әзірлеу кезінде қолданамыз. Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңнамасы талап ететін жағдайларды қоспағанда, Сіздің IP-мекенжайыңыз бен дербес ақпаратыңыздың арасындағы байланыс ешқашан үшінші тұлғаларға ашылмайды.

3.4. Дербес ақпарат.

Дербес ақпаратқа біз мыналарды жатқызамыз:

  • Тегі, аты, әкесінің аты (болған жағдайда);
  • Туған күні және туған жері;
  • Жынысы;
  • Ұлты;
  • Жеке сәйкестендіру нөмірі;
  • Байланыс деректері: тұрақты тіркеу орнының мекенжайы, уақытша тіркеу орнының мекенжайы, байланыс телефондары, электрондық пошта мекенжайы;
  • Жеке басын куәландыратын құжаттың деректері: құжаттың атауы, құжаттың нөмірі, құжаттың берілген күні, құжаттың қолданылу мерзімі, құжатты берген орган;
  • Кредиттік және дебеттік карталардың, сондай-ақ банк шоттарының нөмірлері және өзге де төлем ақпараты;
  • Портреттік бейнесі (фотосурет).

3.5. Шарттар жасасу мақсатында Пайдаланушы өзі немесе мүддесі үшін әрекет ететін ұйым және оның өкілдері туралы мынадай дербес деректерді ұсына алады: аты, әкесінің аты, тегі, лауазымы, телефон нөмірі, қосымша атауы, БСН, банк шотының нөмірі, әділет органдарында тіркеу нөмірі, осындай ұйымның тіркеу мекенжайы және пошталық мекенжайы, корпоративтік телефон нөмірі, қызмет көрсететін банктің атауы, оның БСК және корреспонденттік шоты ұсынылуы мүмкін. Ұйым туралы көрсетілген мәліметтер дербес деректерге жатпайды.

3.6. Егер жеке тұлға жеке кәсіпкер ретінде немесе оның мүддесі үшін, осындай жеке кәсіпкердің қалауы бойынша немесе тікелей жазбаша келісімімен әрекет етсе тиісінше қосымша: жеке кәсіпкердің тегі мен аты-жөні, СТН, хат жазысу мекенжайы, телефон нөмірі, банк шотының нөмірі, қызмет көрсететін банктің атауы, оның БСК және корреспонденттік шоты ұсынылуы мүмкін.

4. Тараптардың міндеттемелері

4.1. Пайдаланушының міндеттері:

  • бізбен мәміле (шарт, өтінім, тапсырыс-жүктелім және өзге нысанда) жасасу мақсатында қажетті дербес деректер туралы ақпарат беру;
  • қысқа мерзімде (10 күнтізбелік күннен кешіктірмей) осы ақпарат өзгерген жағдайда дербес деректер туралы ұсынылған ақпаратты жаңарту, толықтыру. Пайдаланушы дербес деректеріндегі өзгерістер туралы хабардар етпеген немесе уақтылы хабардар етпеген жағдайда, HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN компаниясы мұндай хабарламаудың немесе уақтылы хабардар етпеудің салдары болған кез келген қолайсыз салдарлар үшін жауапкершіліктен босатылады

4.2. Біз міндеттіміз:

  • Алынған Дербес ақпаратты осы Саясатта көрсетілген мақсаттар үшін ғана пайдалануға;
  • Дербес ақпараттың сақталуын қамтамасыз етуге, Пайдаланушының алдын ала жазбаша рұқсатынсыз жария етпеуге, сондай-ақ Пайдаланушының берілген Дербес деректерін сатуды, айырбастауды, жариялауды жүзеге асырмауға не өзге де ықтимал тәсілдермен жария етпеуге. Пайдаланушының Дербес деректері мемлекеттік биліктің уәкілетті органдарына заңнамада белгіленген негіздер мен тәртіп бойынша ғана берілуі мүмкін;
  • Қолданыстағы іскерлік айналымда осындай ақпаратты қорғау үшін әдетте пайдаланылатын тәртіпке сәйкес Пайдаланушының Дербес деректерінің құпиялылығын қорғау үшін сақтық шараларын қолдануға;
  • Дұрыс емес Дербес деректер немесе заңсыз іс-әрекеттер анықталған жағдайда, тиісті Пайдаланушыға қатысты Дербес деректерді ол жүгінген сәттен бастап, Пайдаланушының заңды өкілінің не дербес деректер субъектілерінің құқықтарын қорғау жөніндегі уәкілетті органның тексеру кезеңіне сұрау салуы немесе жүгінуі кезінде бұғаттауды жүзеге асыруға міндеттіміз.

5. Дербес деректерді алу тәсілдері. Дербес деректерді қорғау

5.1. Біз Дербес деректерді жинауды келесі тәсілдермен жүзеге асырамыз:

  • тікелей Пайдаланушыдан немесе ол уәкілеттік берген өкілдерден;
  • браузер немесе Пайдаланушы құрылғысы арқылы;
  • басқа көздерден, оның ішінде мыналарды қоса алғанда, бірақ олармен шектелмей: мысалы, жалпыға қолжетімді дерекқорлар; бірлескен маркетингтік және (немесе) қаржы-шаруашылық қызмет бойынша әріптестер; бізде немесе сізде шарттық қатынастар бар банктер, сақтандыру компаниялары және (немесе) өзге де қаржы ұйымдары; ұялы байланыс операторлары; әлеуметтік платформалар; пайдаланушылардың достары немесе әлеуметтік платформалар арқылы олармен байланысты өзге де тұлғалар, сондай-ақ өзге де үшінші тұлғалар.

5.2. Біз Пайдаланушылардың Дербес деректерін қорғау үшін барлық қажетті және жеткілікті ұйымдастырушылық, техникалық сақтық шараларын қабылдаймыз. Дербес деректерге қол жеткізуді талап ететін жұмыс функцияларын орындауды қажет ететін HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN қызметкерлері ғана Пайдаланушылар туралы ақпаратқа қол жеткізе алады.

5.3. Пайдаланушы Дербес деректерді қауіпсіз сақтауға Пайдаланушының өзі немқұрайлы қараған жағдайда, үшінші тұлғалар оларға рұқсатсыз қол жеткізе алатынын мойындайды. HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN құрылымына кіретін компаниялардың ешқайсысы да осындай қолжетімділіктен келтірілген зиян мен залал (оның ішінде жоғалтып алған пайда) үшін жауапты болмайды. Сандар мен әріптерден тұратын күрделі құпия сөздерді қолдануды ұсынамыз.

5.4. Біз Сізден қырағы болуды және өзіңіздің Дербес ақпаратыңыздың қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін барлық қажетті шараларды қабылдауды, оның ішінде Интернет және «фишинг» арқылы алаяқтықтан қорғау үшін шаралар қабылдауыңызды сұраймыз.

6. Дербес деректерге қолжетімділік

6.1. Пайдаланушының Дербес деректеріне қолжетімділікті HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN-нан басқа (олардың қызметкерлері тұлғасында) мынадай тұлғалар ала алады:

  • «Астана-Моторс» мотор компаниясы» ЖШС-нің кез келген үлестес жеке және (немесе) заңды тұлғалары;
  • HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN өткізетін тауарларды (автомобильдерді, қосалқы бөлшектерді, аксессуарларды және өзге де) өндірушілер (және олардың уәкілетті өкілдері);
  • осы Саясаттың 2-бөлімінде көрсетілген мақсаттарға қол жеткізу үшін үшінші тұлғалар. Мұндай тұлғаларға мыналар жатуы мүмкін (қоса алғанда, бірақ олармен шектелмей):

 

банктер, сақтандыру компаниялары және өзге қаржы мекемелері;

осындай тұлғаларға тиесілі сайттарда, бағдарламаларда, өнімдерде немесе қызметтерде жарнаманы орналастыруға және көрсетуге байланысты қызметтерді ұсынатын сайттар мен қолданбалардың иелері;

HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN шарттық қатынастарда тұратын жарнама берушілер және (немесе) жарнама таратушылар, байланыс операторлары және өзге де компаниялар;

аудиторлар/аудиторлық компаниялар;

6.2. Пайдаланушылардың Дербес деректері сонымен қатар мыналарға берілуі мүмкін:

  • өздеріне қатысты құқықтарды немесе міндеттерді басқаға беру немесе тиісті келісім бойынша жаңартпа жүргізілген үшінші тұлғаларға;
  • HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN компаниясы Қазақстан Республикасының қолданыстағы заңнамасына сәйкес ақпаратты тиісті сұрау салу бойынша ұсынуға міндетті кез келген қазақстандық және (немесе) халықаралық реттеуші органға, құқық қорғау органдарына, атқарушы билік органдарына, басқа ресми немесе мемлекеттік органдарға немесе соттарға;
  • үшінші тұлғаларға, егер Сіз өзіңіздің Дербес ақпаратыңызды беруге келісім білдірсеңіз немесе Дербес ақпаратты беру Сізге тиісті тауарды ұсыну, қызмет көрсету, жұмысты орындау немесе Сізбен жасалған белгілі бір келісімді немесе шартты орындау үшін қажет болса;
  • Сіз Пайдаланушы келісімін, осы Саясатты, Сізбен жасалған шарттың талаптарын бұзған кезде немесе осындай бұзушылық қаупі бар жағдайда HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN немесе үшінші тұлғалардың құқықтық қорғалуын қамтамасыз ету мақсатында кез келген үшінші тұлғаға.

7. Қорытынды ережелер

7.1. Біз сіздің Дербес ақпаратыңызды ол жиналған мақсатқа қол жеткізу үшін немесе Қазақстан Республикасы заңнамасының талаптарын сақтау үшін қажетті уақытқа дейін сақтайтын боламыз.

7.2. Құпиялылық саясаты Дербес деректер мен ақпараттың құпиялылығын қамтамасыз ету рәсімдеріне, сондай-ақ HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN сайттарында сілтемелері бар бөгде сайттардың қызметін қамтамасыз ететін үшінші тұлғаларды қоса алғанда, үшінші тұлғалардың өзге де рәсімдеріне қолданылмайды және біз бөгде сайттардағы пайдаланушылар ақпаратының құпиялылығы үшін жауап бермейміз. HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN Сайттарында бөгде сайттарға сілтемелерді көрсету мұндай сайттарды біздің немесе біздің үлестес тұлғаларымыздың мақұлдауын білдірмейді

7.3. HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN компаниясы Facebook, Apple, Google, Microsoft сияқты басқа компаниялардың және кез келген басқа қолданбаларды әзірлеушілердің, қолданбалар жеткізушілерінің, әлеуметтік желілер платформалары қызметтерін жеткізушілерінің, операциялық жүйелер жеткізушілерінің, сымсыз қосылу қызметтерін жеткізушілерінің және құрылғылар жасаушылардың, соның ішінде біздің пайдаланушылар әлеуметтік желілердегі Қолданбалар немесе біздің парақшаларымыз арқылы (немесе осыларға байланысты) басқа ұйымдарға ашатын Дербес деректерді жинау, пайдалану және ашу саясатына (деректердің қорғалуын қамтамасыз ету тәртібін қоса алғанда) жауапты болмайды.

7.4. http://www.hyundai.com/ сайтын және біздің мобильді қолданбамызды пайдалана отырып, Сіз өзіңіздің құрылғыңызға cookie файлдарын орналастыра алатынымызға, cookie, IP мекенжайларын сақтауға және оларға қол жеткізе алатынымызға және веб-сайтты пайдалану тәжірибесін жақсарту үшін веб-сайтты пайдалану туралы деректерді жинаудың басқа әдістерін қолдана алатынымызға келісесіз.

Деректерге веб-сайтты, браузері және сіз кіретін құрылғы түрін және орналасқан жеріңізді пайдалану туралы ақпарат кіруі мүмкін.

http://www.hyundai.com/ сайтына кіру және пайдалану арқылы Сіз cookie файлдарын сіздің құрылғыңызға орналастыратынымызға келісесіз.

7.5. Сіз бізге cookie файлдарын пайдалануға өз келісіміңізді бергеннен кейін, біз Сіздің сайтқа келесі кіруіңіз үшін Сіздің келісіміңізді есте сақтау үшін cookie файлын компьютеріңізде немесе құрылғыңызда сақтаймыз. Сіздің келісіміңіз мезгіл-мезгіл аяқталады (және барлық жағдайларда 13 ай ішінде). Егер сіз кез келген уақытта өз келісіміңізді қайтарып алғыңыз келсе, интернет-браузеріңіздің параметрлерін пайдаланып, өз cookie файлдарыңызды жоюыңыз қажет.

Cookie файлдарын жою немесе бұғаттау туралы қосымша ақпарат алу үшін мына сайтқа кіріңіз: http://www.aboutcookies.org/Default.aspx?page=2.

7.6. HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN осы Саясатқа Пайдаланушының келісімінсіз және хабарламай өзгерістер енгізуге құқылы. Пайдаланушы Саясаттың жаңартылған нұсқасымен танысқаны үшін өзіне жауапкершілік алады. Саясатқа өзгерістер, егер Саясаттың жаңа редакциясында өзгеше көзделмесе, оны Сайтта орналастырған сәттен бастап күшіне енеді.

7.7. 14 жастан 18 жасқа дейінгі Пайдаланушылар осы Құпиялылық саясатының шарттарымен ата-аналарымен немесе басқа заңды өкілдерімен танысып, осы шарттарды түсінуі керек. Пайдаланушыларымыздың жасын анықтауға біз жауап бермейтінімізге қарамастан, біз тиісті тексерулер жүргізе аламыз. Егер біз жинаған ақпараттың 14 жасқа толмаған адамнан, оның ата-анасының келісімінсіз алынғанын білсек, біз мұндай ақпаратты ақылға қонымды қысқа мерзімде жоямыз және мұндай адамның тиісті Сайтқа кіруіне тыйым сала аламыз.

7.8. Саясатқа және Пайдаланушы мен HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN арасындағы Саясатты қолдануға байланысты туындайтын қатынастарға Қазақстан Республикасының құқығы қолданылуға жатады.

7.9. HYUNDAI AUTO KAZAKHSTAN Пайдаланушыларының Дербес деректерін жинау, өңдеу және сақтау кезінде «Дербес деректер және оларды қорғау туралы» Қазақстан Республикасының Заңын басшылыққа алады.
7.10. Осы Саясатқа қатысты барлық сұрақтармен, түсініктемелермен және ескертулермен бізге хабарласуыңызды сұраймыз. Пайдаланушы бізге мыналарды хабарлауға құқылы:

  • болашақта бізден өтініштер (хабарламалар) алуға өзінің құлықсыздығы туралы;
  • бізде ол туралы қандай ақпарат бар екенін білуге, бізде сақталатын Дербес деректердің көшірмесін алуға деген ықыласы туралы (мұндай сұратылған ақпаратты ұсынған кезде пошта шығыстарын жабу және ақпаратты іздеу мен өңдеу жөніндегі жұмысқа ақы төлеу үшін әкімшілік алым алынуы мүмкін);
  • бізде сақталатын оның қандай да бір Дербес деректері дәл емес, толық емес, өзекті емес немесе маңызы жоқ деп есептейтіні туралы;
  • Саясаттың кез келген бұзылуы туралы;

Осы Саясатқа байланысты барлық сұрақтарыңызбен және шағымдарыңызбен мына мекенжай бойынша: Қазақстан Республикасы, 050060/A15P2X8, Алматы қ., Бостандық ауданы, Розыбакиев к-сі, 263 («MEGA-2» СОО, 3 қабат), тел.: +7 (727) 333 19 59, e-mail: info@hyundai.kz немесе Hyundai.com сайтындағы кері байланыс нысаны бойынша хабарласуыңызды сұраймыз. Біз әрбір шағым бойынша тергеу жүргіземіз және оны алғаннан кейін мүмкіндігінше қысқа мерзімде жауап береміз.

 

Выгодные условия на Hyundai

Только до конца месяца на покупку Hyundai действуют специальные предложения с максимальной выгодой!

Консультация по кредиту
Оставьте заявку и получите бесплатную консультацию нашего специалиста.
Предложение не является публичной офертой